Hur vet man att man köper äkta saker second hand?

”jag hade aldrig vågat köpa märkes väskor från Tradera hur kan du garantera att väskan är äkta? att du får med kvitto? att det finns serie nummer i väskan? och att du ens får väskan? var försiktig.”

Sjukt bra och intressant fråga – tycker jag iaf som är intresserad av märkesväskor 🙂 Jag kan berätta hur jag tänker.. Först och främst måste man avgöra om varan är äkta. Ett enkelt första steg är att kolla upp om modellen verkligen finns, du kan använda google! Många kopior görs i modeller som inte finns på riktigt, så googla väskan och se om du hittar en identisk modell till den du vill köpa. Hittar du inte det? Nej då är den högst troligtvis FEJK.

Sen, hur bra är annonsen? Min mamma skrev till mig här om dagen att hon var intresserad av att köpa en vintage chanelväska för 500 kr som en man hade hittat i förrådet. Nedanför har ni annonsen.. För mig skriker den fejk direkt, hade aldrig ens gått in på annonsen! Har man en chanelväska vet man vad den är värd, och det använder man i titeln för att locka köpare. Man skriver inte bara ”svart väska” och låtsas inte förstå bättre.. Priset är dessutom hej kom och hjälp mig, 500 kr för en perfekt boy bag från Chanel? Ha tjena! Mamma köpte inte väskan som tur var 😉

Här nedanför har ni annonsen som jag budade på. Säljaren var faktiskt en vintage butik som har flera väskor som lägger ut några på tradera, vilket ger en trygghetskänsla direkt. Dom har flera nöjda köpare vilket också är viktigt. I beskrivningen står det tydligt at man får pengarna tillbaka om den inte är äkta, och även det känns tryggt. Sen längst ner står det även att jag har ångerrätt i 14 dagar vilket ger mig gott om tid att kolla upp om väskan är äkta eller ej. Det är bara att smita till en gucci-butik och granska väskan själv, utanpå och inuti. Jag har dessutom andra gucci-väskor hemma som jag kan jämföra med, som ytterligare grej för att försöka mig själv om att det är äkta vara.

Men vi säger att säljaren hade varit en Influencer som ville bli av med sin Fendiväska, beroende på vem det var så hade jag nog vågat buda mer eller mindre direkt. Då har jag lite koll på vem säljaren är, och skulle det visa sig ändå att varan är fejk så kan jag enkelt få tag på personen. Samma gäller när jag lägger ut märkesgrejer, jag antar att mina följare vet att jag inte skulle sälja en fejk så det händer att jag inte lägger ut all information. Tex kan glömma bort en kvitto för jag inte vet vart den finns, men då kan jag garantera att den är äkta. Skulle köparen få för sig något annat, då kan den få pengarna tillbaka såklart.

MEN om jag hade råkat köpa en fejk, och jag får inte tag på säljaren så hade jag kontaktat hemsidan där annonsen las ut. Hade även kontaktat klarna tex om köpet genomfördes via dom. Man kan få pengarna tillbaka om man inte ger sig, och säljaren kan bli straffad med böter.

The post Hur vet man att man köper äkta saker second hand? appeared first on Alexandra Nilsson.

from Alexandra Nilsson https://alexandranilsson.nu/2020/03/03/hur-vet-man-att-man-koper-akta-saker-second-hand/
via hitta knullkontakt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s