Bruksprovet 2019

Som alla säkert läst och förstått så räckte det inte hela vägen fram för oss i år. Arezzo blev inte godkänd. Fina lovord och framförallt en positiv inställning till honom som ridhäst av både publik, testryttare och domare. Jag och Marita är överens att sporten trots allt känns viktigast och därför känns lovorden om hans ridbarhet väldigt värdefulla efter den här veckan.

Förra året gjorde jag det här testet med en nybliven femåring och han var trött efter men inte så mycket mer än efter en breeders vecka, men i år var vi där med en nybliven fyraåring och han tvekade inte en sekund han gav allt alla bad honom om hela tiden hela vägen in i mål. Såhär i efterhand tyckte jag att det blev lite mycket, det är väldigt länge som testryttarna rider och det är faktiskt inte konstigt om någon häst inte pallar sista dagen, det behöver inte vara en dålig häst för det även om vår orkade in i mål.

Jag reflekterade inte lika mycket förra året men det var ju för att jag var där med en häst som var ett år äldre.. När sedan man också hör att den tyska domaren tycker att treåringarna är för dåligt förberedda blir jag lite orolig. Hur mycket ska man hinna förbereda en häst som inte ens fyllt tre år än? Träna på dessa miljöer och förbereda dem för uppgiften känns i princip omöjligt om man har tre månader på sig att lära dem gå med ryttare på ryggen. Bara en tanke..

I övrigt känner jag mig mer trygg i att uttala mig om dressyrtävlingar så jag håller mig till det. Men det var fina hingstar som blev godkända och jag är väldigt nöjd med vår vecka, jag tycker faktiskt inte vi kunde gjort det mycket bättre.

KRAM

from Emelie Brolin http://blogg.agria.se/emeliebrolin/2019/03/04/bruksprovet-2019/
via hitta kk malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s